Mijn verhaal

Loopbaancoaching voor wie buiten de lijntjes durft te kleuren!

Australische inspiratie

Het gebeurde toen ik twee jaar terug op vakantie was in Australië. Ik zat op een terras te genieten van de najaarszon en voor het eerst in lange tijd had ik het gevoel dat mijn hoofd echt leeg was. Geen sociale en andere verplichtingen en een abnormaal stille telefoon (daar zat het grote tijdsverschil voor iets tussen). Rondom mij was enkel natuur en stilte.

Plots had ik ruimte in mijn hoofd. Ruimte om na te denken over wat ik nu echt wou. Werd ik wel nog zo gelukkig van mijn job? En wat dan met de vele voordelen die diezelfde job mij opleverde? Ik besefte steeds meer dat ik er enorm van hou om te werken met mensen, maar dat ik in mijn job botste op het strakke kader waarbinnen dat gebeurde. Er moesten toch andere manieren zijn om op een waardevolle manier met mensen te werken? Daar, op dat terras in Australië, werd een eerste zaadje geplant van een idee. Een droom om iets anders te gaan doen.

 

Een goede work-life balans

Ik las stapels boeken rond persoonlijke ontwikkeling en volgde met grote interesse mensen die hun leven zélf inrichten volgens eigen inzicht. Daar putte ik enorm veel inspiratie uit: door kleine (en soms ook grote) zaken te veranderen, merkte ik dat ik een pak minder onrustig in het leven stond.

Ik hoor en zie heel wat mensen om me heen vastlopen in wat we de ratrace noemen. Ze worstelen met de balans tussen werk en gezin die ze niet in evenwicht krijgen, want ‘dit is nu eenmaal hoe het leven in elkaar zit’. Toch hebben ze vaak wel een idee van wat ze graag zouden willen, of dromen ze ervan hun passie achterna te gaan, maar zijn ze ervan overtuigd dat dat utopisch en onrealistisch is.

 

Dromen realiseren, stap voor stap

En toch is het mogelijk! Het is perfect haalbaar om een leven te leiden waar je gelukkig van wordt en dat je energie geeft. Samen gaan we op zoek naar wat je echt drijft, waar je tonnen energie van krijgt, wat je vleugels geeft. We tekenen uit hoe je je droom(job) kan realiseren, stap voor stap.

Ik beschouw het als mijn missie om mensen te ondersteunen in het realiseren van hun dromen en doelen zodat ze met plezier en goesting in hun job en in het leven staan. Ik put bij mijn coachingsessies uit mijn persoonlijke work-lifetraject en uit mijn opleiding tot life- en loopbaancoach die ik vol enthousiasme en met succes voltooide.